Hitsaajien pätevyys- ja menetelmäkokeet

Yleinen

Teollisuudessa, työpaikoilla ja kotitalouksissa käytetään painelaitteita, joiden valmistaminen vaatii vahvaa ammatillista osaamista. Lappia tarjoaa yrityksille pysyvien liitosten menetelmien ja niitä suorittavien henkilöiden pätevöintiä ja sertifiointia EU:n painelaitedirektiivin PED 2014/68/EU mukaisesti.

  • EU:n painelaitedirektiivi määrittelee mm. hitsausmenetelmien ja hitsaajien pätevyyksien hyväksymismenettelyt. Alalla työskenteleminen edellyttääkin EU:n jäsenvaltion tunnustaman kolmannen osapuolen suorittamaa sertifiointia.
  • Lappian menetelmä- ja henkilöpätevöinneissä käytettävät standardit.

Pätevät ammattilaiset

Kokeiden valvontaan hyväksytyt ammattilaisemme täyttävät kolmannelle osapuolelle asetetut riippumattomuus- ja pätevyysvaatimukset. 

Lappia toimii PäteWin Oy:n sopimusvalvojana painelaitedirektiivin mukaisten kokeiden valvonnassa.

Käytössämme on mm. hitsauksen menetelmäkokeiden valvonnassa tiedonkeruulaitteet, joiden avulla pystytään rekisteröimään erittäin tarkasti kaikki hitsauksen aikana tapahtuvat muutokset ja näin ne voidaan huomioida myös hitsausmenetelmän hyväksynnässä. Kaikki hitsausmenetelmien sertifiointiin liittyvien koehitsausten hitsausarvot tallennetaan WeldScanner-laitteistoilla.

Yhteistyö takaa yritykselle, että heidän käyttämänsä menetelmät ja henkilöstönsä ovat pysyvien liitosten menetelmien ja henkilöpätevyyksien osalta pätevöityjä vaativimpiinkin töihin.

Valvomme pätevöintejä asiakkaiden tarpeiden mukaan Lappian toimitiloissa sekä tarvittaessa asiakkaiden tuotantotiloissa.

Author

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Ota yhteyttä

Hilden Esko

Kouluttaja
puh.+358400328509
Kone- ja tuotantotekniikka
Tornio, Urheilukatu 6

Vimpari Antti

Tuntiopettaja (päätoiminen)
puh.+358403572195
Kone- ja tuotantotekniikka
Tornio, Urheilukatu 6